REGLEMENTEN

De website "Poldercuptrofee" is in het leven geroepen om de klassementen weer te geven ten aanzien van de 14 voetbalverenigingen in de Noordoostpolder en haar eerste elftallen. Hieronder wordt beschreven voor welke verkiezing de voetballer kan worden genomineerd. De bekendmaking van de genomineerden bij de heren en dames en de uiteindelijke prijsuitreiking, zullen plaats vinden op een gala-avond welke het seizoen af zal sluiten.  Alle prijzen worden toegekend op basis van de richtlijnen zoals hier beschreven. 

 

Speler van het jaar: Om voor deze nominatie in aanmerking te komen dient de speler deel uit te maken van het eerste selectie-elftal en bij aanvang competitie de minimale leeftijd te hebben van 23 jaar. De speler moet tenminste 16 wedstrijden deel uit hebben gemaakt van dit elftal. Onder 16 wedstrijden wordt verstaan: Minimaal één helft van de wedstrijd. De cijfers die de spelers kunnen ontvangen, zullen bij thuiswedstrijden worden gegeven door rapporteurs. Bij uitwedstrijden worden de cijfers gegeven door de trainers van de eerste elftallen. In iedere linie ontvangt de beste functionerende speler een cijfer.

 

Na elke wedstrijd ontvangen de 3 beste spelers van iedere linie een cijfer, varierend van 1 t/m 3.

De beste speler ontvangt 3 punten, de één na beste 2 punten en de volgende 1 punt.

 

Op iedere linie moet een keuze gemaakt worden.. De beste aanvaller, de beste middenvelder en de beste verdediger ontvangen dus een cijfer. De keeper maakt deel uit van de verdedigingslinie. Bij thuiswedstrijden geeft een rapporteur punten, bij uitwedstrijden geeft de coach van het elftal zijn punten.

 

Indien zich voordoet dat twee (of meer) spelers met een gelijke stand eindigen, dan zal aan de jongste speler in leeftijd, de prijs worden toegekend.  

 

Beste keeper: De keeper maakt deel uit van de verdedigingslinie en kan net als ieder andere veldspeler een cijfer ontvangen. Voor iedere wedstrijd dat een keeper de nul weet te houden, ontvangt hij of zij 2 bonuspunten. Deze twee bonuspunten hebben alleen invloed op het " beste keeper klassement". Bij het klassement " speler van het jaar"  worden deze punten niet meegerekend.

 

Tot beste keeper zal worden verkozen hij die het hoogste gemiddelde heeft weten te verzamelen. Net als bij de verkiezing “speler van het jaar” dient de keeper tenminste 16 wedstrijden deel te hebben uitgemaakt van het eerste elftal. Onder 16 wedstrijden wordt verstaan: Minimaal één helft van de wedstrijd. In geval dat twee of meer keepers in het klassement eindigen met een gelijke stand, zullen de minste tegengoals de doorslag geven.  

 

Talent van het jaar: Om in aanmerking te komen voor de nominatie talent van het jaar, dient de speler bij aanvang van de competitie de maximale leeftijd te hebben bereikt van 22 jaar. De 3 spelers die het meeste aantal punten hebben verzameld, vormen zich tot de nummers 1, 2 en 3. Zij ontvangen alle 3 een prijs.. Spelers die de leeftijd van 23 jaar nog niet hebben bereikt, doen uitsluitend mee in het klassement talent van het jaar.  

 

Tospcorer: In het geval dat twee of meerdere spelers met een gelijk aantal doelpunten eindigen, zullen beide spelers een prijs worden toegekend.

 

Aanwezigheid: Om in aanmerking te komen voor een 1e, 2e of 3e prijs in elke categorie, dient de speler aanwezig te kunnen zijn op het evenement alwaar de prijzen worden uitgereikt. In een geval van afwezigheid beslist de organisatie. 

Aantal wedstrijden: De diverse klassementen voorkomende in de Poldercuptrofee, met uitzondering van het Topscorers klassement,  zullen worden bijgehouden over een evenredig aantal wedstrijden. Om alle spelers over een gelijk aantal wedstrijden te beoordelen zal gekeken worden naar de elftallen die de minste competitiewedstrijden spelen dat seizoen. Bij deze elftallen zullen ook de bekerwedstrijden tijdens de voorbereiding worden mee gerekend. Op deze wijze worden de elftallen tijdens de competitie over een zo groot mogelijk aantal wedstrijden beoordeeld. Voor het seizoen 2018-2019 is het aantal wedstrijden bij de heren bepaald op 25 wedstrijden. Bij de dames is dat aantal 21 wedstrijden.

 

Selectie wedstrijd: De spelers die deel uit maken van de selectie en uit zullen komen tegen een nader te bepalen elftal, zijn de spelers die op het moment van de selectie het hoogst staan geklasseerd in het klassement  “speler van het jaar”. Dit zijn de 4 hoogst geklasseerde verdedigers, de 3 hoogst geklasseerde middenvelders en de 3 hoogst geklasseerde aanvallers.

 

De keeper met de meest verzamelde punten is vanzelfsprekend de doelman van de selectie.

De reserve keeper wordt bepaald en opgeroepen door de trainer / coach van de Poldercuptrofee. 

 

De speler die op de eerste plaats staat in het klassement "topscorer", zal tevens aan de selectie worden toegevoegd, dit in het geval hij niet voorkomt bij de hoogst geklasseerde spelers.

 

Bij een gelijke stand / aantal punten, zal de keuze van selectie worden bepaald door de trainer / coach van de Poldercuptrofee.

 

Bovenstaande spelers en selectie wordt wekelijks afgebeeld op de website in het item "selectie poldercuptrofee".

 

In het geval een speler door een blessure of andere reden niet kan deel nemen aan de wedstrijd, zal een andere speler een uitnodiging ontvangen.  

 

Bovenstaande criteria zullen zo veel mogelijk in acht worden genomen, derhalve zal de beslissing met betrekking tot de selectie en het oproepen van (vervangende) spelers, altijd in handen liggen van de trainer / coach van de Poldercuptrofee.

 

Versturen cijfers / beoordelingen:

De cijfers / beoordelingen ten aanzien van de gespeelde wedstrijden op zaterdag,

dienen uiterlijk op zaterdagavond 18.00 uur verstuurd te zijn naar de organisatie.  

De cijfers / beoordelingen ten aanzien van de gespeelde wedstrijden op zondag,

dienen uiterlijk op zondagmiddag 17.00 uur verstuurd te zijn naar de organisatie.  

 

Dit reglement is opgesteld ten behoeve van de prijzen die zullen worden uitgereikt op de gala-avond van de Poldercuptrofee. Over de wijze van nominatie en uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie.

PROGRAMMA

Week: 08
FLEVO BOYS 5-4 wns SVBO
S.C.BANT 1-2 HARDENBERG
SDC PUTTEN 3-2 FLEVO BOYS
S.V.URK 1-3 wns HZVV
F.C.KRAGGENBURG 2-5 VV STEENWIJK
S.C.EMMELOORD 1-1 LEMELERVELD

Contact

Nieuws:poldercupnieuws@gmail.com
Dames:poldercupdames@gmail.com
Talenten:poldercuptalent@gmail.com
Poldercup TV:poldercuptv@gmail.com
PC Member:poldercupmember@gmail.com
Oude foto's:poldercuphistorica@gmail.com
1 Tweetje met:1tweetjemet@gmail.com

FacebookHoofdsponsor: